Rechtbank behandelt zaak van man die in psychose moeder doodgestoken zou hebben

18 mei 2021, 09:30 uur

Het was 7 april 2020 toen Sander W. zijn 63-jarige moeder omgebracht zou hebben bij een steekpartij aan de Julianastraat in Purmerend. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ervan zijn moeder met een mes te hebben gestoken in haar borst en hartstreek. Ook stak hij zichzelf en zou hij zijn vrouw ernstig hebben verwond. Dat zegt verslaggever Tom van Midden vanochtend op NH Radio.

Het OM verdenkt Sander W. van doodslag bij zijn moeder en poging tot doodslag bij zijn vrouw. Het familiedrama kwam als donderslag bij heldere hemel. De man is nooit eerder met politie en justitie in aanraking geweest.

Hij zou op de bewuste dag in een psychose zijn geweest en zegt zich niks meer te kunnen herinneren van het drama. Dat zei Sander W. tijdens de voorbereidende zittingen in de rechtbank van Alkmaar. Zijn advocaat Peter Spoelstra zei dat zijn cliënt zo snel mogelijk duidelijkheid wilde: over de onderzoeken en uitkomst van de strafzaak.

De verdachte is onderzocht door een psycholoog, psychiater en neuroloog. Vandaag vindt de inhoudelijke behandeling van de zaak plaats.

Bron: NH Nieuws – Redactie Zaanstreek-Waterland

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.