Purmerendse parkeergarage Claxonate klaar voor de toekomst

20 november 2020, 08:42 uur

Vanaf 11 december 2020 beschikt de Purmerendse parkeergarage Claxonate over een nieuwe parkeerinstallatie (slagboom en parkeerautomaat). Hierdoor wordt het makkelijker de garage in en uit te rijden en zijn er meer betaalmogelijkheden. Ook wordt het aantal vrije parkeerplekken in de garage aangegeven op de digitale borden van het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) in de binnenstad.

De gemeente Purmerend wil de bestaande parkeercapaciteit optimaal inzetten. Daarom neemt ze maatregelen die het gebruik van parkeergarage Claxonate bevorderen. Een deel van de maatregelen is daarnaast nodig om goed beheer te waarborgen.

Dit gaat er veranderen

Bezoekers krijgen meer betaalmogelijkheden. Door de nieuwe parkeerinstallatie kunnen bezoekers van de garage straks hun betaalpas of creditcard scannen bij het in- en uitrijden, pinnen bij de slagboom en betalen met hun telefoon, of via een parkeerapp. Daarnaast werkt het nieuwe systeem op kentekenherkenning wat betekent dat de boom automatisch open gaat na betaling van het ticket en voor abonnementhouders. Let op: contant betalen is vanaf 11 december niet meer mogelijk in de parkeergarage.

Avondkaarten

De gemeente biedt ondernemers de mogelijkheid om tegen lage kosten avondkaarten af te nemen, die ze aan hun klanten en gasten kunnen aanbieden.

Bereikbaar en gastvrij

Met de maatregelen wordt het aantrekkelijker om in Claxonate te parkeren. Dit draagt bij aan een autoluwe en bereikbare binnenstad en een gastvrije ontvangst van de autobezoeker.

Bron: Gemeente Purmerend / Foto voorpagina: Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.