Purmerender maakt bezwaar tegen te hoge vermissingskosten rijbewijs

Een inwoner van Purmerend maakt bezwaar tegen de hoge vermissingskosten die komen kijken bij het opnieuw aanvragen van een rijbewijs. Afgelopen 3 december werd de vrouw van de man in Purmerend bestolen van haar portemonnee, inclusief rijbewijs en kwam voor een verassing te staan bij het aanvragen van een nieuwe kaart.

Toen zij een nieuw rijbewijs aan wilde vragen bij de gemeente, werden er naast de vaste kosten van 39,45 euro ook nog eens 41,25 euro in rekening gebracht voor zogenoemde ‘vermissingskosten’. Haar man is het daar niet mee eens en stuurde een brief naar de gemeente.

Bestolen

Omdat de vrouw haar rijbewijs niet is kwijtgeraakt maar ervan is bestolen, vindt haar man dat deze kosten niet in rekening moet worden gebracht. Zij hebben bezwaar gemaakt tegen deze kosten maar die zijn door de teammanager van financiƫn afgewezen. Volgens de man duurde het invullen van de extra papieren drie minuten, omgerekend betekend dat de gemeente met dit soort extra kosten 825 euro per uur binnen haalt, aldus de man.

De man vindt dat zij twee keer slachtoffer is geworden. Een keer door bestolen te worden en de tweede keer door de hoge kosten voor het opnieuw aanvragen van haar rijbewijs.

In de brief werd gevraagd of de kosten met terugwerkende kracht aangepast kunnen worden. In ieder geval niet als je rijbewijs is gestolen.

Bron: NH Nieuws

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.