Project Buurterstraat 2 op Marken weer stapje verder

22 april 2021, 10:22 uur

De ontwikkeling van acht huurwoningen voor senioren in de Buurterstraat 2 op Marken gaat gestaag door. Het oude pand van de groenteboer annex cadeauwinkel is inmiddels gesloopt en de start van de bouw is vermoedelijk in het tweede/derde kwartaal van dit jaar. Een jaar later, ongeveer midden 2022, wordt de oplevering verwacht.

De nieuwe bewoners zijn al bekend; ze zijn allemaal 55+ en gaan een huur tussen de € 855,- en €1040,- euro excl. servicekosten en parkeerplaats betalen. Daar staat tegenover dat de nieuwe bewoners nagenoeg niets aan energiekosten kwijt zijn, dit vanwege de goede isolatie en eigen energieopwekking. De appartementen zijn levensloopbestendig. De woningen waren populair; er waren meer inschrijvingen dan woningen, vandaar dat een notaris de woningen bij loting heeft toegewezen.

Wethouder Jelle Kaars: “Zoals in heel Nederland is ook in Waterland de behoefte aan goede en betaalbare woningen heel groot. We hebben dan ook elf woningbouwprojecten op stapel staan, waarmee we ongeveer duizend woningen willen realiseren. Soms gaan die projecten niet zo snel als ik wel zou willen, maar gelukkig geldt dat niet voor de seniorenwoningen op Marken.”

Bron: Gemeente Waterland

Impressie hoe het er aan de Buurterstraat 2 straks uit komt te zien / ©Gemeente Waterland

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.