Edam – EVC heeft in Haarlem op bezoek bij Koninklijke HFC een prima resultaat gehaald. Tegen de sterke kampioen van de 3e klasse A van vorig seizoen werd met 0-0 gelijk gespeeld en daar konden beide teams tevreden mee zijn.

Voor trainer Ricardo Appelman begon 2023 goed. Didier Karregat, Jeffrey Karstens en Jan van Straaten keerden na blessureleed terug in het elftal en Huub van Maanen, die tot op heden pas 1 wedstrijd speelde, nam plaats op de bank en viel in de tweede helft in. HFC heeft een balvaardig jong team met veel dreiging naar voren, maar EVC stond verdedigend wederom prima. Niek van Diepen en Vince Mens centraal, Jan van Staaten en Nourdin Rezzak op de zijkanten. En de immer betrouwbare sluitpost Sjors Out tussen de palen.

EVC hield het veld klein en er was voor HFC eigenlijk geen doorkomen aan. Dat was echter voor EVC ook zo richting het HFC-doel, want aanvallend had de ploeg het de eerste helft moeilijk met de sterke HFC-verdediging. Een schot van Brian Rossenaar in de korte hoek uit een pass van Vincent Wissels werd door de doelman uit de hoek getikt en bij zijn volgende doelpoging werd de inzet geblokt door een verdediger. Dat waren eigenlijk de enige wapenfeiten.

Tweede helft

In de tweede helft kwam EVC als team aanvallend veel beter voor de dag. Onder aanvoering van Didier Karregat en een prima Daniël Kemper was er veel meer dreiging richting het HFC-doel en dan moet het een keer meezitten. Didier leek EVC op voorsprong te schieten, toen hij vanaf de zijkant vrij voor het doel kwam, maar zijn pegel werd door de keeper gekeerd. Een van richting veranderd schot van Jeffrey Karstens werd nog over het doel getikt en uit een hoekschop van Ronald Schut kopte Brian de bal keihard net over de lat.

In de slotfase kreeg EVC nog bijna het deksel op de neus. Eerst verwerkte Sjors een lastig schot met stuit tot hoekschop en in de laatste minuut kwam de bal uit een vrije trap buiten bereik van Sjors via de onderkant van de lat weer het veld in. Zo bleef het bij deze sportieve wedstrijd onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Hemkes 0-0.

Na 11 wedstrijden waarin EVC al 7 keer uit speelde en slechts 4 keer thuis, staan er nu 3 thuiswedstrijden achter elkaar op het programma. Volgende week tegen koploper AFC, de week daarna tegen Zandvoort en dan op 4 maart tegen FC Weesp. EVC 2, met nieuwe trainer Nico van Dijk, boekte in Den Helder een nette 0-2 overwinning op HCSC 2.

Opstelling EVC: Sjors Out, Niek van Diepen, Vince Mens, Nourdin Rezzak, Didier Karregat, Jeffrey Karstens (65. Mark Uijlenhoed), Daniël Kemper (75. Oussama Chemlali), Ronald Schut (a), Vincent Wissels (70. Huub van Maanen), Brian Rossenaar.