Pont bij Ilpendam blijft voorlopig nog wat jaartjes varen

11 september 2021, 07:51 uur

De pont bij Ilpendam blijft in elke geval nog de komende jaren in de vaart. Mogelijk wordt hij in de toekomst vervangen door een brug, maar onderzoek daarnaar vergt veel tijd en zolang dat niet is afgerond blijft de pont varen.
Dat zei wethouder Astrid van de Weijenberg van Waterland deze week tijdens de raadsvergadering, aldus het Noordhollands Dagblad.

In een eerder stadium werd al gesteld dat, tijdens een zoektocht naar alternatieven, de pont in ieder geval nog tot juni 2021 in de vaart zou blijven. Dit werd later verleng tot in ieder geval januari 2022. Vragen van het lokale CDA-lid Bert Enderink naar de stand van zaken betreffende de pont, maakte duidelijk dat deze ook na januari 2022 nog wel enkele jaren zal varen.

Omdat juridisch is vastgelegd dat er ten alle tijden een oeververbinding tussen Landsmeer en Ilpendam moet blijven kan de pont niet zomaar weggehaald worden. Daar zal dan eerst een alternatief voor moeten komen. De zoektocht hiernaar en de realisatie ervan is overduidelijk niet haalbaar voor aankomende januari. Daarom wordt er nu eerst gekeken naar hoe de pont voorlopig in de vaart te kunnen houden, waarbij het voornamelijk draait om de kosten.

Pont Ilpendam-Landsmeer / ©Google Maps

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.