Politie zoekt getuigen van straatroof op de Schapenmarkt

15 januari 2022, 10:37 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die vrijdagmiddag 14 januari plaatsvond in de binnenstad van Purmerend. De bril van een 26-jarige vrouw uit Purmerend werd hardhandig van haar hoofd getrokken.

Nadat het slachtoffer bij de FEBO in de Koestraat was geweest, stond zij rond 13.45 uur bij haar auto op de Schapenmarkt. Ze zag twee jongens op een scooter aan komen rijden. De jongens stopten en de bijrijder stapte van de scooter af en liep in de richting van de vrouw. Daarna trok hij uit het niets hardhandig de bril van haar hoofd af. Hierbij raakte de vrouw gewond in het gezicht.

Vervolgens rende de dief weg en stapte weer achterop de scooter. De jongens op de scooter gingen er vandoor in de richting van de Plantsoensgracht. Daar reden ze het bruggetje over in de richting van de Wolhuissingel-Populierenstraat.

Getuigenoproep

De recherche in Purmerend wil graag in contact komen met mensen die informatie hebben over deze straatroof. Heeft u rond 13.45 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van de Schapenmarkt? Weet u wie hierbij betrokken zijn geweest? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Zaaknummer: 2022009383

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.