Poging tot overval massagesalon in Purmerend

28 november 2021, 05:58 uur

Afgelopen vrijdag rond 14.30 uur is er een poging gedaan om een massagesalon aan de Westerstraat in Purmerend te overvallen.

Een man belde aan bij de Chinese massagesalon en nadat hij was binnengelaten vroeg hij op een dreigende manier om geld. De medewerkster zag kans de zaak te verlaten en liep de straat op. Ze riep omstanders op haar te helpen. De verdachte verliet eveneens de zaak en rende weg. Hij werd door diverse omstanders achtervolgd. Hij stapte uiteindelijk op de Westersteeg op een zwarte bromfiets. Bijzonder is dat op de bromfiets een gele of oranje maaltijdbox zat gemonteerd zonder stickers.

De politie heeft in de omgeving een onderzoek ingesteld waarbij ook de hulp is opgeroepen middels Burgernet. De verdachte is niet aangetroffen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan, haar wordt slachtofferhulp aangeboden.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: Man, ongeveer 1.80 a 1.90 meter lang, volledig in het zwart gekleed met een zwarte integraalhelm met vizier op. De helm had witte strepen aan de zijkant. Hij had een zwarte sporttas bij zich.

De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Mocht u op een andere manier weten wie bij de beroving betrokken zijn dan horen wij dat graag. Dat kan anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2021246350.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.