Plan voor kinderboerderij in Edam-Volendam krijgt nieuw impuls

23 november 2021, 10:39 uur

Plannen voor de vestiging van een kinderboerderij bij de Volendamse speeltuin De Speelderij bestaan al lange tijd. Recentelijk is de lobby voor de komst van zo’n voorziening nieuw leven ingeblazen door de in Edam woonachtige Francis Korringa. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.

Korringa, als kind zelf een fervent kinderboerderijbezoekster, verbaasde zich erover dat er geen kinderboerderij is in Edam-Volendam. Zij benaderde afgelopen september de gemeente hierover om te polsen of dit niet realiseerbaar is. Dit blijkt echter nog niet zo makkelijk.

Doordat Karringa er ook op social media aandacht aan besteedde kwam zij in contact met De Speelderij in Volendam. De speeltuin heeft de komst van een kinderboerderij al enige jaren in haar statuten staan en heeft er zelfs al een plek voor op het oog. Tien jaar geleden was het realiseren van de kinderboerderij aan de Boezelgracht al een grote wens, maar toen kwam het financieel niet van de grond. Een of twee jaar voor de coronapandemie besprak speeltuinvoorzitter Hans Schoorl het idee met burgemeester Lieke Sievers en die vond het een mooi plan. De uitbraak van de coronapandemie heeft er echter voor gezorgd dat de boel nog niet verder opgestart is.

Korringa heeft vanuit haar omgeving en op social media veel positieve reacties gekregen op de eventuele komst van een zorgboerderij in Edam-Volendam. Zij hoopt dan ook dat de nieuwe impuls die zij aan het idee gegeven heeft een vervolg krijgt en dat inwoners van Edam-Volendam voor een bezoek aan de kinderboerderij over een paar jaar niet meer uit hoeven te wijken naar Purmerend of Hoorn.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.