Plan voor kindcentrum met 18 appartementen in de Broeckgouw

15 september 2020, 16:00 uur

In de raadsvergadering van aanstaande donderdag wordt gevraagd om een voorstel te steunen dat moet leiden tot een Kindcentrum in de Broeckgouw. Om het plan financierbaar te maken komen er 18 appartementen boven het centrum. Dat meldt de Stadskrant.

Het eerste plan, dat naast kinderopvang ook activiteiten van het CBW zou herbergen, werd van de baan geschoven. Hierdoor bestaat het plan nu enkel uit kinderopvang, waar groepen van de Maria Goretti, de Ark en ’t Speelhuisje samen zullen komen.

De geplande appartementen bovenop het centrum zullen bestaan uit twee bouwlagen. In eerste instantie zullen dit huurappartementen zijn beheerd door De Vooruitgang. Mocht echter blijken dat de woningbouwcorporatie de kosten voor de bouw niet zou kunnen trekken, kunnen de huurappartementen omgezet worden naar koopwoningen.

Totale kostenplaatje

Voor het plan zal zo een slordige drie miljoen euro uitgetrokken moeten worden. Dit bedrag wordt over veertig jaar afgeschreven. Daarbovenop komt een half miljoen euro voor het aankopen van de grond.

Het CBW gaat de kinderopvang verzorgen, waaruit weer huurinkomsten vloeien voor de gemeente.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.