Pizza als beloning voor ruim vierhonderd kilometer fietsen

22 mei 2020, 13:03 uur

Een stapel pizza’s waren de “prijs” die de vier Noord-Hollandse wielrenners (Rick van Breda, Stijn Appel, Tibor Zwaan en Koos Jeroen Kers) gisteravond kregen, nadat zij het rondje Noord-Holland van ruim 400 kilometer hadden volbracht.

De pizza’s gingen er in als zoete koek, want het viertal had natuurlijk veel energie verspild. Het gemiddelde was bijna 33 kilometer per uur. Vrijwel de gehele weg draaide de wind zo dat het voelde alsof hij constant tegen was. Alleen het laatste stuk vanaf Den Helder naar ’t Zand blies er een licht briesje in de ruggen van het viertal.

De oorspronkelijke planning was dat er 408 kilometer gefietst zouden worden maar door wegomleggingen en ook een keer fout rijden kwamen er wat extra kilometers bij .

Rick van Breda was de initiatiefnemer van het plan en hij keek tevreden terug op de rit “Ik heb deze rit twee jaar geleden al uitgedacht, maar het was er nog nooit van gekomen. Dan is dit een heerlijk gevoel”. De wielrenner uit Den Helder stuurde de route twee weken terug naar Koos Jeroen Kers en die was direct enthousiast. Ook Stijn Appel en Tibor Zwaan hadden wel oren naar deze monsterrit.

Behalve de kilometers wegtrappen hebben de vier ook vooral genoten van de route. “We reden onder meer over het kopje van Bloemendaal, de gravelpaden rondom Blaricum, maar ook langs het Muiderslot, Volendam, Medemblik, de IJsselmeerdijk en uiteraard de Noord- Hollandse duinen” aldus Van Breda. In Volendam werd er een tussenstop gemaakt om even op adem te komen en wat te nuttigen.

“Het ging mij eigenlijk verrassend gemakkelijk af. Het laatste stuk was wel zwaar maar ik heb ook nog wel kunnen genieten” aldus Stijn Appel. Vooraf had hij samen met Tibor Zwaan zijn bedenkingen over het avontuur. Maar nu hij het heeft volbracht overheerste de trots en had hij het voor geen goud willen missen.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.