Pinkstervuur 2018 in Edam 

16 mei 2018, 10:00 uur

Voor de geloofsgemeenschappen in Edam-Volendam wordt, in de geest van het Bijbelse verhaal over Pinksteren, jaarlijks het ‘Oecumenisch Pinkstervuur’ gehouden. Afwisselend bij de Grote Kerk en bij de R.K. Nicolaaskerk aan de Voorhaven. Dit jaar is het Pinkstervuur op zaterdag 19 mei om 19.00 uur bij de Ontmoeting achter de RK Nicolaaskerk in Edam.  

Voorgangers zijn diaken Thom van der Woude en dominee Nico Schroevers. De muzikale omlijsting van deze feestelijke gebeurtenis wordt verzorgd door een oecumenisch gelegenheidskoor onder leiding van Koos Klok. Jan van Ginkel zal, zoals gebruikelijk, waar nodig de samenzang begeleiden. 

Het Pinkstervuur zal tijdens de dienst met behulp van de Paaskaars worden ontstoken en er zullen duiven worden losgelaten. Natuurlijk krijgen de aanwezigen ook de gelegenheid krijgen om hun oprechte wensen voor vrede op papieren vlaggetjes onder woorden te brengen en aan elkaar kenbaar te maken.  

De Raad van Kerken Edam hoopt op een grote opkomst bij deze unieke gebeurtenis en realiseert zich dat daarbij mooi weer van het grootste belang is. Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar de RK Nicolaaskerk.  

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.