Jaarlijkse Pianowandeling Edam, met afwisselend programma

Het bestuur van de Stichting Piano organiseert nu al weer voor de 14e keer op zondag 28 mei, de unieke Pianowandeling in Edam. Wat begon met een paar piano’s en pianisten is langzamerhand uitgegroeid tot een professioneel evenement met tal van deelnemers.

Inluidend Carillon Speeltoren van 13.00 – 13.30 uur

Op het prachtige carillon van de beroemde Speeltoren van Edam zal stadsbeiaardier Frits Reynaert een kort maar klinkend concert ten gehore geven, als inleiding op de 14e PianoWandeling.

Van 13.30 tot 16.00 uur kunt u al rondwandelend door het centrum van Edam weer genieten van prachtige pianoklanken en andere muziekinstrumenten. Ruim 100 musici zullen hun medewerking aan deze wandeling verlenen. Op 24 locaties in het centrum van Edam, waaronder alle kerkgebouwen, enkele galerieën en monumentale huizen, kunt u terecht. De muzikale keuze is zeer divers: klassiek door (semi) professionele pianisten, jazz (diverse combo’s), harpen, zang, fluit.. enz.

Onder het hoofdje “Uitvoerenden” op onze website vindt u alle namen van de deelnemers.

Slotconcert in de Grote Kerk van 16.30 – 17.45 uur

In de Grote Kerk van Edam zal een prachtig concert, met in totaal maar liefst vijf muzikale virtuozen, de 14e editie van de PianoWandeling afsluiten. Bijzonder verheugd zijn wij bij u te mogen introduceren Carol Ruiz (piano) en Eduard Marcet (viool), gevolgd door Mayumi Eguro (piano) en tot slot Yukiko Hasegawa met Tobias Borsboom (solo & 4-mains). Deze musici zullen met veel passie en plezier verschillende klassieke stukken ten gehore brengen; van Toldrà tot Strauss en van Brahms tot Debussy.

De gehele PianoWandeling is gratis te bezoeken, daarom stellen wij een vrijwillige bijdrage bij de uitgang van de Grote Kerk zeer op prijs zodat wij, samen met u, volgend jaar het derde lustrum van de PianoWandeling kunnen vieren!

Nadere inlichtingen

www.piano-edam.nl
www.facebook.com/pianowandeling

Bron: Piano Wandeling

© 2017 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.