Participatieavond modellenstudie sporthal Monnickendam

03 juli 2022, 05:11 uur

Monnickendam – De gemeente Waterland op dit moment druk bezig met een stedenbouwkundig advies voor de toekomstige sporthal als vervanging voor de bestaande gymzaal de Marijkehal en sporthal ’t Spil in Monnickendam. Om tot een goed advies te komen gaat ze graag met u in gesprek om samen na te denken over de invulling van de sporthal. Daarom wordt er een participatieavond voor alle buurtbewoners, gebruikers van de huidige sportaccommodaties in Monnickendam en overige ge├»nteresseerden georganiseerd.

Programma 5 juli tussen 19.00 en 21:00

U kunt inlopen op dinsdagavond 5 juli tussen 19.00 en 21:00 uur in de kantine van het gemeentehuis, Pierebaan 3 te Monnickendam. Tijdens deze avond wil men met u in gesprek gaan over uw wensen en informeren we u graag over de stappen die we de komende periode zullen doorlopen.

Er worden drie ruimtelijke modellen gepresenteerd. Ieder model laat een andere manier van toekomstige invulling en inrichting van het gebied zien. In ieder model zijn het sportgebouw, de parkeermogelijkheden en de buitenruimte anders ingepast en vormgegeven.

Deze bijeenkomst is een volgende stap in de totstandkoming van het stedenbouwkundig advies en het ruimtelijke programma van eisen. De gemeente verkent hiermee mogelijkheden en is heel benieuwd naar uw reactie. Door aan de hand van de ruimtelijke modellen het gesprek te voeren kan men met u onderzoeken wat (on)wenselijk is.

De bewoners van het gebied rondom het Marijkeveld en de toekomstige sporthal, weten het beste wat er in hun leefomgeving speelt. De gemeente hoort dat tijdens de inloopavond graag, zodat vervolgens de mogelijke manieren om de sporthal in te passen en de buitenruimte in te richten met u kunnen worden verkend.

De wensen van de huidige sporters, sportverenigingen en scholen zijn al zoveel mogelijk meegenomen. Ook zij zijn op 5 juli welkom om kennis te nemen van de modellenstudie.

Vervolg

Na de zomervakantie zal een volgende bijeenkomst plaatsvinden op basis van de opgehaalde informatie. De gemeente zal dan het voorkeursmodel in concept aan u presenteren.

(Bron: Gemeente Waterland)

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.