Jong FC Volendam heeft het prima resultaat van een week eerder geen vervolg kunnen geven in en tegen Noordwijk. Na 90 minuten spelen stond er een grote nederlaag op het bord, iets waar het halverwege absoluut nog niet naar uit zag.

Nadat Darius Johnson met een omhaal maar net naast de goal mikte begeon het keihard te regenen. Waar alles en iedereen die langs het veld stond naar een overdekt plekje vluchtte, konen de spelers dat uiteraard niet. Zij waren in een mum van tijd volledig doorweekt. Doelman Lauwers werd warm gehouden door de Noordwijk aanvallers. Binnen een kwartier moest hij tweemaal flink in actie komen.

De mannen van Smit en Plat kregen in het restant van de eerste helft nog twee mogelijkheden. De eerste was een vrijetrap net buiten de zestien, maar de inzet van Samir Ben Sallam verdween over de goal. Ttien minuten later volgde misschien nog wel een betere mogelijkheid. Volendam kwam er met drie aanvallers uit, met nog twee middenvelders in de achtervolging. Maar de bal werd slordig verspeeld. De slotfase was een beetje rommelig door vervelende blessures aan beide kanten. Het spel lag ruim zes minuten stil, waarin de spelers letterlijk verkleumden.

Tweede helft

Na enigzins wat opgewarmd te zijn kwam Jong FC Volendam goed uit de startblokken. Een poging van Victor van Montfort werd geblokt, waarna Youssef Blel schitterend binnen schoot. Lang konden de mannen echter niet genieten van de voorsprong. Tien minuten later werd spits Emiel Wendt te veel ruimte gegeven en was het alweer gelijk. De hier op volgende 15-20 minuten zijn om heel snel te vergeten voor de Volendammers. Het was over en uit met de oranjejhemden en Noordwijk voelde zich als een vis in het water.

Zo was het 21 minuten na de 1-1 maar liefst 5-1 voor de thuisploeg. Doordat ASWH ongeveer het zelfde meemaakte op het Kasteel (rust 0-2 en eindstand 6-2) gaat Jong FC Volendam als nummer zeventien de “winterstop” in. Maandag is er nog wel een belangrijke dag voor Jong, want dan worden er besluiten genomen over de toekomst van de positie van de BVO teams in de piramide. Voor de spelers staat 11 januari pas weer in de agenda als belangrijke dag. Op die zaterdag krijgen ze Katwijk op bezoek in het Kras Stadion.