Oud-journalist Piet Carbaat overleden

28 januari 2021, 10:49 uur

Afgelopen zondag is oud-journalist van de Nieuwe Noordhollandse Courant (NNC) Piet Carbaat op 97-jarige leeftijd in Oosthuizen overleden.

Piet Carbaat werd geboren in Krommenie en groeide op in Assendelft. Hij werkte aanvankelijk bij een handelsmaatschappij en het Gemeenschappelijk Administratiekantoor (GAK). Het verslaggeven was iets wat hij erbij deed. Dat veranderde toen hij in 1968 werd aangenomen bij de NNC (later Noordhollands Dagblad). Tevens was hij redactielid van het radioprogramma ‘Goal’ en later ‘Langs de Lijn’. Op 58-jarige leeftijd zij hij de krant vaarwel en stortte zich op de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Hij was jarenlang bestuurslid bij de NKC, het verenigingsblad werd onder zijn supervisie een glossy magazine en uiteindelijk werd hij zelfs benoemd tot erelid.

Net als zovelen senioren kreeg ook Piet de laatste jaren te maken met een lichaam dat steeds krakkemikkiger werd. Toen hij in een rolstoel belandde, verhuisde hij samen met zijn vrouw Nel naar een aanleunwoning van zorgcentrum De Seevanck in Oosthuizen. Niets doen was niks voor hem en daarom nam hij zitting in de cliëntenraad van het zorgcentrum.

Na een kort ziekbed kwam er een einde aan zijn leven, “Een prachtig leven”, zoals een van de laatste zinnen die hij uitsprak luidde.

Piet Carbaat laat zijn vrouw Nel, drie kinderen, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen na. Zijn uitvaart vindt aankomende zaterdag in besloten kring plaats.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.