Programma Oranjefeesten Edam bekend

Ook dit jaar worden de Oranjefeesten in Edam weer georganiseerd op Koningsdag. Traditiegetrouw wordt de opening om 09:30 uur op het Damplein verricht door de burgemeester.

De ballonwedstrijd gaat dit jaar iets anders. De organisatie wil graag rekening houden met de negatieve effecten op het milieu van het oplaten van ballonnen en heeft daarom gekozen voor het loslaten van 100 duiven.

Je ballon mag je dus dit jaar gewoon mee naar huis nemen en je naamkaartje gaat in een grote grabbelton, waar vijf prijswinnaars uit getrokken worden.

Om 10:00 uur worden er Oud Hollandse spellen gespeeld, gevolgd door een workshop Cupcakes maken. De Beukers geven in de middag een demonstratie en muziek is er van de Dennis Burke Band.

Vanaf 12.00 uur kun je je laten schminken. Tevens kun je je dan inschrijven voor het Levend tafelvoetbal dat om 12:30 start.

Voor de Rijwielpuzzeltocht, die om 15:00 uur start, kun je je nu al inschrijven via de website www.oranjefeesten-edam.nl of de facebookpagina. Inschrijven voor het biljarttoernooi kan bij Café De Boei: 0299 – 372 868.

© 2017 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.