Opslagaanbieder Storage Share opent vestiging in Edam

07 juli 2022, 08:14 uur

Edam – Van bouwmarkt (Formido) via chocoladefabriek naar mini-opslag. Het pand aan de Ambachtstraat 5 in Edam is door Storage Share, gespecialiseerd in mini-opslag, verbouwd tot 128 opslagunits. Particulieren en ondernemers kunnen er veilig hun spullen opslaan in een opslagruimte.

Eén van de eerste huurders is Nanne. “Binnenkort verhuizen we van Rotterdam naar Monnickendam. We huren nu ook al een opslagruimte bij Storage Share. De spullen uit die opslag gaan één op één over naar de opslaglocatie in Edam.” “Van alles”, antwoordt Nanne op de vraag wat hij zoal opslaat. “We hebben zes kinderen, dus we hebben altijd teveel spullen en dat wordt alleen maar meer. In Edam gaan we daarom een extra opslagruimte huren.”

Tijdelijke opslag inboedel

Storage Share verhuurt op ongeveer zestig locaties in Nederland leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Leegstaande bedrijfsruimtes worden in opdracht van het bedrijf omgebouwd tot opslagunits.

“Onze opslagruimtes worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels vanwege een verhuizing, verbouwing of ruimtegebrek thuis”, vertelt Julian Doorten, medeoprichter van Storage Share. “Daarnaast zien we ook dat veel ZZP’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren”.

Beperkt aanbod

Bernhard is druk aan het klussen in zijn nieuwe huis in Edam en heeft zo’n beetje de volledige inboedel opgeslagen bij Storage Share. “Aan ons nieuwe huis moet nog veel gedaan worden. We gaan flink verbouwen. Er komen onder meer nieuwe vloeren met vloerverwarming in, dus alles moet eruit. We hebben geluk; de opslagruimte is een straat van onze nieuwe woning vandaan.”

Storage Share heeft aan de Ambachtstraat 5 in Edam een oppervlakte van 1.100 m2 omgebouwd tot 128 opslagunits. “Edam is nieuw voor ons”, vertelt Doorten. “In de regio Waterland is relatief weinig kwalitatief goede mini-opslagruimte beschikbaar. Als we eenmaal ergens zitten, zien we vaak de vraag toenemen. In steeds meer steden openen we nu een tweede vestiging.”

Duurzaamheid belangrijk

Huren bij Storage Share is goedkoper doordat bestaand vastgoed wordt omgebouwd tot opslagruimtes. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan duurzaamheid. “Ook voor onze huurders wordt het duurzaamheidsaspect steeds belangrijker”, vertelt Doorten.

Storage Share maakt deels gebruik van kantoren die langdurig leeg staan vanwege de locatie of het voorzieningenniveau. En deels worden onrendabele bedrijfsruimtes compleet verbouwd en ingezet voor de opslag. “Op deze manier dragen we bij aan de betekeniseconomie. Leegstaand vastgoed maken we weer rendabel en we voorkomen sloop en de bijbehorende afvalstroom.”

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.