Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Helaas gold dit zaterdag voor Jong FC Volendam en niet voor TEC. Want na de uitstekende pot voetbal tegen Excelsior Maassluis, was het nu even slikken voor de supporters. TEC zorgde dat we ons spelletje niet konden spelen en benutte wel hun spaarzame mogelijkheden.

Met een aantal mutaties in vergelijking tot een week eerder reisde Jong FC Volendam vol vertrouwen naar Tiel. Ook de gastheren hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en stapten dus met het zelfde gevoel het veld op. Op het veld was er echter weinig van te merken. Er gebeurde bar weinig voor beide goals. Doelman Barry Lauwers moest een keer een hoge voorzet wegtikken en aan de andere kant zag Martijn Kaars een inzet net naast gaan.

Het veld werd door TEC heel klein gehouden en Jong FC Volendam kon de snelle voorwaartsen maar niet vinden. Na bijna een half uur spelen kreeg de thuisploeg een corner te nemen. Nick Hak posteerde zich voor doelman Lauwers en mocht geheel ongedekt de 1-0 binnen koppen. Kort voor rust waren ze bij een volgende corner ook redelijk gevaarlijk, maar deze kon geblokt worden. In de slotminuut van de extra tijd ging het na een mislukte aanval van Jong FC Volendam mis. De thuisploeg kwam er snel uit en Matthijs van Gessel kon voor de 2-0 ruststand zorgen.

Na de rust bleef Victor van Montfort in de kleedkamer achter en kwam de tweede nieuweling, want Samir Ben Sallam begon in de basis, zijn opwachting maken. Met Ibrahim el Kadiri kwam er wat meer actie naar voren in de ploeg. Één van zijn eerste voorzetten werd maar net niet langs de doelman gewerkt door Martijn Kaars. Diezelfde Kaars, vrijdag nog de gevierde man van de 1-1 tegen NAC, kwam even later nog dichterbij. Hij zag echter zijn inzet via een verdediger op de paal stranden.

Inmiddels waren de ogen van de toeschouwers vooral op de dreigende lucht gericht. De vierde man had het vooral druk met het tellen van de seconden tussen een flits en de klap. Het bleef heel lang veilig genoeg om te spelen. Met nog een minuut of vijf op de klok was de laatste mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen voor Max Veerman. Maar uit een vrije trap van Dean James kopte hij de bal naast.

Vervolgens was het de bedoeling van de arbitrage om vijf extra minuten te gaan spelen, maar duidelijk was dat de kans klein was dat dit gezien het de onweer gehaald zou worden. In de 90ste minuut brak de hemel open en na drie minuten en twintig seconden deed scheidsrechter Thijs het aller verstandigste: affluiten!

Jong FC Volendam is er dus voor de vijfde keer op rij, in vijftien maanden tijd, niet in geslaagd om te winnen van TEC. Volgende week zaterdag wordt er om 15:00 uur op sportpark Nieuw Zuid in de Katwijkse duinen afgetrapt tegen Quick Boys.

Scoreverloop:
27′ – Nick Hak 1-0
45+3′ – Matthijs van Gessel 2-0