Opleidingenavond Don Bosco College groot succes

“Ik kan nog geen keuze maken, maar ik ben na vanavond wel een stapje
dichter bij het maken van een studiekeuze.”

Afgelopen donderdag 7 maart, vond de jaarlijkse opleidingenavond plaats op het Don Bosco College. Naast alle derde klassen voor wie deze LOB-activiteit werd georganiseerd, zagen bovenbouwleerlingen hun kans schoon om zich nog beter te oriënteren op bepaalde studies.

Dit jaar was er naast de mogelijkheid tot studievoorlichting ook een informatiemarkt. Elke MBO-, HBO- en WO-instelling was vertegenwoordigd. Net zoals zoveel studenten voor of na hun college doen, konden alle aanwezigen tussendoor genieten van een hapje en een drankje bij een heuse foodtruck die speciaal voor deze gelegenheid voor de school geparkeerd stond.

Het was een groot succes, niet alleen de leerlingen maar ook de ouders vonden de voorlichtingen leuk en leerzaam. Samen met hun ouders kregen de leerlingen in drie rondes voorlichting over opleidingen naar keuze,
daarnaast bezochten zij de beroepenmarkt.

Medewerkers van het Don Bosco College willen hierbij de voorlichters en de standhouders nogmaals hartelijk danken voor hun inzet en enthousiasme. Wij zijn blij te horen dat jullie de avond ook als zeer positief hebben ervaren. Om met een quote af te sluiten: “De leerlingen en de ouders waren oprecht geïnteresseerd. Ja, dan ga ik echt met een positief gevoel naar huis.”

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.