Op 20 april wordt het toeristisch seizoen in Waterland geopend. Stichting Promotie Waterland (SPW) houdt op deze dag tussen 11.00- 13.00 uur open huis bij Informatiepunt Waterland/VVV in Monnickendam.

Medewerkers informeren u over de plannen voor het komend seizoen, u komt meer te weten over alles wat de stichting voor u kan betekenen, u kunt meer informatie krijgen over vrijwilligerswerk bij de VVV op Marken en in Monnickendam en natuurlijk kunt u tijdens dit open huis vriend van Waterland worden. Komt u gerust binnen voor een kop koffie en laat u verrassen!

Zo’n 35 vrijwilligers -VVV-medewerkers en sluiswachters die de Middendamsluis dagelijks bedienen- staan dit seizoen weer klaar om alle bezoekers uit binnen- en buitenland te ontvangen en te informeren over wat Waterland en omgeving te bieden hebben.

Word vrijwilliger

Stichting Promotie Waterland (SPW) hoopt in 2024 meer mensen te vinden die graag informatie geven over bezienswaardigheden en evenementen in Waterland en omgeving zodat we de openingsdagen en openingstijden van onze VVV’s kunnen uitbreiden, met name in Monnickendam. Heeft u interesse? Kom langs op zaterdag 20 april en neem een kijkje achter de schermen van onze VVV.

Unieke- en lokale souvenirs

De interesse in souvenirs is vorig jaar aanzienlijk geweest. Vooral de speciale Slag op de Zuiderzee-items (vlaggen, bekers, tegeltjes, koelkastmagneten) waren zeer gewild. Dankzij een kleine verbouwing in onze VVV in Monnickendam is er meer ruimte voor unieke- en lokale souvenirs en betaalbare kadootjes. Souvenirs geven onze VVV’s een extra uitstraling en maken een bezoekje meer dan de moeite waard.

Activiteiten en evenementen in Waterland

Als u alle activiteiten en evenementen op een rijtje wilt hebben, meld u dan aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte en is het maken van plannen gemakkelijk en leuk. Kijk op waterlandseevenementen.nl en meld u eenvoudig aan. Zelf evenementen aanmelden kan ook heel gemakkelijk via deze website. Gerichte publiciteit en een groot bereik is verzekerd!

Stichting Promotie Waterland

Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. Er zijn informatiepunten/VVV’ s in Monnickendam en op Marken. Het Informatiepunt in Monnickendam is vanaf 1 april weer 6 dagen per week geopend van 11.00 – 14.00 uur.