Opening expositie ‘Follow the band’ in Mahogany Hall

03 oktober 2019, 07:03 uur

Onder deze titel exposeert Arjon Hollanders-Sombroek, vanaf 6 oktober 2019, haar werk in Jazzclub Mahogany Hall in Edam.

Dit jaar geen fototentoonstelling maar een prachtige reeks schilderijen die door zwoele zuidelijke Amerikaanse Jazz zijn geïnspireerd. De schilderijen, meest op groot formaat, zijn door hun intense kleuren en sferen een indrukwekkende verrijking van de mentale beelden die worden opgeroepen door de geschiedenis van de illustere naam van Jazzclub Mahogany Hall.

Oog in oog met de schilderijen kan je de zuidelijke spirit bijna ruiken en proeven. Het werk is figuratief met een magisch-realistische en/of spirituele ondertoon. Zij werkt met olieverf en het liefst op groot doek en laat zich voornamelijk leiden door kleur waarmee zij de gemoedstoestand van de ‘emotie’ op het doek wil weergeven. Soms zijn (haar) emoties lastig in woorden uit te drukken, het doek geeft ruimte om die gevoelens te visualiseren”.

De opening van deze expositie wordt verricht door: Ruud Vlasbloem
Aanvang: 6 oktober 16.00 uur. Inloop: 15.30 uur.

De tentoonstelling zal te zien zijn, tijdens alle jazzconcerten t/m 22 december 2019. Kijk voor meer informatie op: www.mahoganyhall.nl

Foto: Aangeleverd

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.