Oosthuizenaar krijgt lagere straf nadat hij zijn leven drastisch betert

12 januari 2021, 11:28 uur

Een 36-jarige man uit Oosthuizen kwam flink in de puree terecht toen hij zijn drank- en drugsgebruik niet meer binnen de perken wist te houden. Hij was verslaafd aan harddrugs als coke, amfetamine en ghb en verkocht drugs, eerst aan vrienden en later ook aan anderen. Bovendien betrapte de politie hem twee keer onder invloed achter het stuur in 2018 en 2019. Aldus een korte samenvatting in het Noordhollands Dagblad.

Afgelopen maandag moest de man voor de rechter verschijnen. Hij kreeg een voorwaardelijke straf va 8 maanden opgelegd, een voorwaardelijk rijverbod van een jaar en een taakstraf van 80 uur. Bovendien moet hij verplicht een behandelingstraject doorlopen.

De Oosthuizenaar is inmiddels afgekickt van de drank en drugs. Zijn gezin is weer bij hem teruggekeerd en hij heeft een baan. Hij wil volgens eigen zeggen niets meer met de verslavende middelen te maken hebben. De rechter heeft het feit dat hij is afgekickt meegenomen in haar vonnis en kwam daardoor op een lagere straf uit dan in eerste instantie tegen de man was geëist.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.