Ook op de markt in Volendam is het afstand houden inmiddels ingeburgerd

28 maart 2020, 11:35 uur

Het zijn rare tijden en dat is ook merkbaar op de markt in Volendam. Is de markt normaal druk bezocht en loopt alles en iedereen dicht op elkaar, is het nu erg rustig en houdt men gepaste afstand.

Wethouder Hans Schütt benadrukte het deze week nog maar eens in het tv-programma L.O.V.E. Update: ‘Afstand houden’. Tevens gaf hij aan dat het kunnen blijven houden van de markt in Volendam voornamelijk in handen ligt van de mensen zelf en hoe goed zij zich aan de noodzakelijke maatregelen houden.

Aan de marktkooplui zal het in ieder geval niet liggen. Middels getekende stippen op de grond, afzetlint, tape en grote gele instructieborden hebben zij er alles aan gedaan om mensen tot gepaste afstand te manen. Diverse kramen zijn inmiddels ook voorzien van doorzichtig zeil, van waarachter verkopers hun werk doen.

Dat er minder mensen op straat komen, helpt natuurlijk als vanzelf bij het makkelijker afstand kunnen houden. Maar ook de mensen die wel inkopen komen doen op de markt vandaag lijken zich prima aan de 1,5 meter regeling te houden.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.