Bent u op zoek naar een uniek en ultiem teambuildingsuitje? Een uitje waar u ook nog zingeving aan kunt koppelen? En voelt u zich maatschappelijke betrokken bij onze gemeente? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk!

Vrijwilligers tegen eenzaamheid

Ook in onze gemeente zijn mensen eenzaam. In december besteedt de gemeente daar extra aandacht aan en worden er vrijwilligers ingezet tegen eenzaamheid. Men kan altijd meer mensen gebruiken. De vrijwilligersmakelaar benadert daarom ondernemers in oktober en november met de vraag of zij vrijwilligers willen aanleveren.

Waarom vrijwilligerswerk

Mensen die een steuntje in rug nodig hebben plaatsen hun hulpvraag op de website edamvolendamvoorelkaar.nl. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan samen koffie drinken, een spel spelen, voorlezen of wandelen. Maar ook het opzetten van kerstbomen bij ouderen, een huishoudelijke klus, boodschappen doen en andere allerhande klussen. Vrijwilligers kunnen zich ook inschrijven op een gezamenlijk project. Dit kan een schilderklus zijn, hulp bij het inrichten van een recreatieruimte of het aanleggen van een pad.

Inschrijven

Wilt u samen de handen uit de mouwen steken? Ga dan naar edamvolendamvoorelkaar.nl. Schrijf u in op een hulpvraag en kies uw activiteit. Uw werknemers mogen natuurlijk ook individueel deelnemen aan een activiteit. De hulpvragen zijn uiterlijk 30 november geplaatst.

Wanneer

De activiteiten vinden plaats op 14, 15 en 16 december. Doe mee, kies een dagdeel en blok deze datum in uw agenda.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een van onze vrijwilligersmakelaars van het Wijksteunpunt. U kunt ze telefonisch bereiken tussen 09.00 en 12.00 uur op (0299) 391 507.