Volendam – Met pijn in het hart neemt FC Volendam afscheid van Giel Oudejans. Na ruim tien jaar stopt de geliefde trainer met het begeleiden en trainen van de Old Stars van FC Volendam. Zijn passie en inzet zijn van onschatbare waarde geweest voor de ouderen die fanatiek onderdeel uitmaken van het team.

Old Stars is een maatschappelijk initiatief dat in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds tot stand komt. Met Old Stars Walking Football biedt FC Volendam een aangepaste speelvorm voor voetbal op latere leeftijd aan. De focus ligt daarbij vooral op coördinatie en motoriek. Dat gaat gepaard met een grote hoeveelheid Volendamse gezelligheid. De ouderen krijgen op deze manier de kans om op gezonde wijze en zonder blessuregevaar in beweging te blijven.

De Old Stars trainen wekelijks op woensdagochtend in en rondom het Kras Stadion. De jarenlange betrokkenheid van Giel heeft veel indruk achtergelaten bij de ouderen. Als bedankje voor zijn constante aanwezigheid hebben de Old Stars een voetbalshirt gesigneerd. Zijn vertrek zal een groot gemis zijn voor de ouderen.

(Bron: FC Volendam)