De handballers van Aalsmeer hebben het Noord-Hollandse onderonsje in de BENE-League gewonnen van HV Kras/Volendam. In sporthal De Bloemhof in Aalsmeer werd het 25-23 voor de ploeg van coach Bert Bouwer.

De Volendammers leken nog te slapen in de beginfase van de wedstrijd. Aalsmeer nam een ruime voorsprong: 5-1 en 10-3. Toen pas kwam de ploeg van coach Peter Portengen een beetje op stoom, zodat bij de stand 15-12 de rust aanbrak.

Acht minuten na de rust kwam Volendam voor het eerst op gelijke hoogte. Igor Mrsulja scoorde de gelijkmaker: 16-16.

Na 17-17 liep Aalsmeer weer verder uit naar 21-17, mede omdat Volendam veel tijdstraffen kreeg. Aalsmeer slaagde erin om in het restant van de tweede helft de voorsprong te behouden en ging er met de 25-23 winst vandoor.

Door de winst wisselden Aalsmeer en Volendam stuivertje op de ranglijst. Aalsmeer is nu zesde met elf punten na negen wedstrijden. Volendam heeft tien punten uit evenveel duels.

Bron: RTV NH