Nog meer Intertoys-filialen in Noord-Holland moeten deuren sluiten

De lijst van Intertoys-winkels die moeten sluiten is gisteren een stuk langer geworden. Gistermiddag werd duidelijk dat naast de 91 filialen die vrijdag al waren aangekondigd nog eens 62 extra dicht moeten, waarvan ook een aantal in Noord-Holland. Onder deze vestigingen bevindt zich ook de Intertoys aan het Havenhof in Volendam.

Vorige week liet Green Swan, het Portugese bedrijf dat Intertoys heeft overgenomen, weten dat ze een aantal winkels afstoten om een doorstart te kunnen maken.

Faillissement

Op 21 februari 2019 maakte Intertoys bekend dat ze de deuren gaan sluiten vanwege het faillissement. Er volgde fikse drukte bij de winkel, die onder andere aankondigde dat alle cadeaukaarten binnen een paar dagen verzilverd moesten worden.

Intertoys had voor het faillissement 286 eigen winkels, daar zijn er nu dus In Nederland zijn er 103 franchise-winkels die de naam Intertoys dragen. Het is mogelijk dat sommige deze franchisenemers nog een enkele winkel overnemen. Volgens een woordvoerder van de speelgoedketen gaan de deuren van de winkels op de lijst waarschijnlijk in de tweede helft van mei dicht, omdat de huurcontracten van de panden aan het einde van die maand aflopen. Intertoys houdt er nu nog een opheffingsverkoop.

Bron: NH Nieuws

© 2019 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.