Jong FC Volendam – VV Capelle 1-3 (1-0)

Nog twee keer winnen was het devies voor de mannen van Johan Steur. Want met de tegenstanders die DVS ’33 nog zou krijgen konden ze er wel vanuit gaan dat die nog zes punten zouden pakken. Maar niets is zeker in deze Derde Divisie. Op het moment dat Jong Volendam afscheid leek te nemen van de derde periode kwam ACV langszij DVS ’33 en nam later zelfs brutaal de leiding om deze niet meer weg te geven. Voor Jong FC Volendam is er dus nog geen man over boord en heeft het zelf nog alle troefkaarten in de handen. Nu is het zaak om volgende week de koppen de zelfde kant op te hebben en de periodetitel binnen te hengelen.

Eerste helft

Na een wat mat begin van de wedstrijd kwam het initiatief steeds meer bij Jong FC Volendam te liggen. Voetballend was het de betere ploeg en kreeg ook de eerste echte kans. Op aangeven van Kay Tejan kopte Jordy Hilterman op de lat boven Bradley van der Meer. Het was het begin van een “oranje offensief”. Want in de tien minuten die volgenden was het eerst Kevin van Gasteren die goed doorkwam op links. Zijn inzet werd echter door doelman Van der Meer met de voeten gekeerd. En nadat Kay Tejan de bal net aan de verkeerde kant het effect gaf kwam de grootste kans voor de thuisploeg. Prima voorzet van junioren Van Gasteren kwam op het hoofd van spits Hilterman, maar tot ieders verbazing kopte hij voorlangs. Met ongeveer een half uur op de klok viel de verdiende 1-0 dan toch. Nadat even daar voor Jari Vlak nog een slap schot had gelost was hij twee minuten later met het zelfde linkerbeen wel trefzeker. Met een mooie schuiver passeerde hij doelman Van der Meer in de verre hoek. Het doelpunt leek Capelle, dat nog moet vrezen voor het lijfsbehoud, wakker te schudden. Voor de rust raakte Angelmo Vyent de paal nadat hij wel heel veel ruimte had gekregen van de Volendamdefensie. En zo’n beetje in de laatste minuut was spits Olaf van der Sande die op aangeven van Vyent van dichtbij bij de tweede paal naast kopte. Maar de bal ging er niet meer in en zo bleef de stand 1-0 met de rust.

Tweede Helft

Of er iets in de thee van één van de ploegen heeft gezeten zullen we nooit weten, maar beide teams kwamen heel anders uit de kleedkamer. Volendam had moeite om de bal van een oranjeshirt naar een oranjeshirt te spelen, terwijl Capelle met twee messen tussen de tanden als heuse krijgers op het veld stonden. De gelijkmaker was dan ook kenmerkend voor het verdere verloop van de tweede helft. Marco Tol, toch inmiddels al een paar wedstrijden in de basis bij het eerste, verdedigde uitermate slordig uit en zag dat de bal via de ongelukkige Darryl Bäly in de voeten van spits Van der Sande kwam. Deze speelde zich vrij en passeerde doelman Van Stappershoef vrij simpel. Vanaf dat moment was het staren naar Twitter voor een update bij ACV – DVS ’33. Al snel viel ook daar de 1-1, na een 0-1 ruststand. Intussen rook Capelle bloed en bepaalde het het spel. Na net geen uur spelen ontsnapte Volendam toen Vyent een echt niet te missen kans kreeg, oog in oog met Van Stappershoef. Maar blijkbaar schrok hij er ook zo van dat hij de bal simpel in de handen van de doelman tikte. Maar de “storm” ging niet liggen. Tot een kwartier voor tijd waren het de lat en Van Stappershoef die Jong FC Volendam overeind hielden. Voetballend kwamen de talenten van Johan Steur er totaal niet meer aan te pas.

De verdiende 1-2 viel dan ook met nog een kwartier op de klok. Gertjan Rothman schoot vanaf een meter of 25 een vrijetrap werkelijk fantastisch in de kruising. Zo mooi zie je ze zelden live. Nadat Jorn van Lunteren een directe rode kaart kreeg vanwege een overtreding op Rodney Smorenberg leek er nog een kans te komen voor de thuisploeg. Maar verder dan een geblokt schot van Kay Tejan en een kopbal over de goal van Rodney Smorenberg kwam Volendam niet. Gelukkig was er wel goed nieuws te melden vanuit het verre oosten van het land. Want na de 2-2 maakte ACV kort erna ook de 3-2 tegen DVS ’33. Dat Capelle na een mooie counter via Van der Sande nog op 1-3 was gekomen deed er Jong FC Volendam dan ook niet veel meer toe.

Door de nederlaag van de enig overgebleven kandidaten voor de derde periodetitel blijft de beslissing nog uit. Volgende week om half vijf zal pas bekend zijn wie er naast Scheveningen en Jong Almere City FC mee zal gaan doen aan de nacompetitie voor promotie. Maar ook onderin is het door alle uitslagen van zaterdag nog ongelofelijk spannend. Het gaat dus nog een hete zaterdag worden.

Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Ali Ulusoy (58. Cherisio Goudland), Marco Tol, Darryl Bäly, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Kay Tejan, Max Veerman (75. Wessel Stuyt), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg, Anthony Berenstein

Opstelling Capelle: Bradly van der Meer, Jelle Pollemans, Sandin Avdic, Olaf van der Sande (90+2. Marvin van der Made), Gertjan Rothman, Angelmo Vyent (86. Marciano Simonis), Jorn van Lunteren, Boris Letterie (81. Stefan Dams), Bram de Bruin, Jamie Jaliens, Bram van Eijk

Scheidsrechter: G. (Gert) Keijl (Heerde)

Toeschouwers: 150

Score verloop: 31. Jari Vlak 1-0, Olaf van der Sande 1-1, 75. Gertjan Rothman 1-2, 89. Olaf van der Sande 1-3

Gele kaarten: Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (Jong FC Volendam), Bradley van der Meer, Jorn van Lunteren (Capelle)

Rode kaart: 77. Jorn van Lunteren (Capelle)

Bron: FC Volendam