Afgelopen dinsdagavond mocht Garage Kil/Volendam haar eerste uitwedstrijd spelen tegen OTTO Workforce/VOC. Nadat alle speelsters een negatieve test konden overleggen mocht de wedstrijd beginnen.

VOC opent de wedstrijd en na 5 minuten was de stand 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers. Volendam vond het moeilijk gaten te vinden in de verdediging van de tegenstander. Ondanks dat de aanval steeds goed werd opgebouwd wilde het van een doelpunt nog niet komen. De Amsterdamse verdediging stond sterk, maar de meerdere kansen gecreëerd door hun snelle spel werden nog niet beloond met meerdere doelpunten.

Volendam herpakte zich en kwam terug op gelijke hoogte bij een stand van 3-3. Ze wisten goed bij te blijven tot 7-5. Volendam bleef proberen en scoorde hier en daar, maar wist niet op gelijke hoogte te komen, waarmee de stand na 27 minuten spelen op 11-9 kwam. De rust werd ingegaan met 12-9.

De tweede helft begon weer fel en snel. Volendam speelde veel combinaties in de aanval en dat leidde tot doelpunten. Het had echter geen antwoord op de snelle tegenaanval van VOC en de stand was al snel 16-12. De verdediging van VOC bleef sterk en een aantal aanvallende fouten van Volendam werden gelijk afgestraft met een Amsterdams doelpunt vanuit de breakout.

Volendam kon niet dichterbij komen, waarmee de stand na 40 minuten spelen 19-14 was. Telkens als Volendam een doelpunt wist te maken, maakte VOC er ook weer een, waardoor het verschil steeds gelijk bleef. Uiteindelijk moest Garage/Kil een 31-21 nederlaag incasseren.

Aanstaande zaterdag speelt Garage Kil/Volendam om 19:00 in de Opperdam tegen HV Quintus.

Bron: handbalvolendam.nl