FC Volendam heeft na een opmerkelijke comeback alsnog verloren van NEC. De ploeg van Hans de Koning kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar knokte zich terug in de tweede helft. Vlak voor tijd was het Jonathan Okita die de winnende voor NEC maakte: 2-3.

Door een volle ziekenboeg zag trainer Hans de Koning zich genoodzaakt om zijn halve elftal om te gooien. Hij gunde Joey Veerman zijn eerste basisdebuut sinds augustus vorig jaar. Daarnaast stond Paul Kok weer in de spits.

Vlak voor de start van de wedstrijd kon Hans de Koning nog lachen. Die lach verdween heel snel van zijn gezicht. Er was nog geen minuut gespeeld of Mike Ndayishimiye had al gescoord. De verdediging van de Volendammers liet veel te wensen over. Het ging heel snel; nadat Ferdy Druijf eerder al vrij kon inkoppen vanuit een voorzet, was zijn tweede poging via een schot raak: 0-2.

Kansen FC Volendam

De Nijmegenaren deden het iets rustiger aan en hielpen zo de Volendammers iets meer in hun spel. Doelman Mattijs Branderhorst zorgde er vlak voor rust met een uitstekende redding voor dat zijn team de voorsprong behield. Rodney Antwi schoot nog van tien meter in het zijnet, maar Gijs Smal kon op aangeven van Nick Doodeman binnenschieten, maar Branderhorst redde op de lijn.

FC Volendam had fysiek spel nodig om NEC ervan te weerhouden meer doelpunten te maken. Tot vijf keer toe moest scheidsrechter Jannick van der Laan de gele kaart trekken. Toch moest Jordi van Stappershoef een paar keer reddend optreden.

Ommekeer

Een fout van Joey van den Berg leidde op een onverwacht moment de aansluitingstreffer van FC Volendam in. Waar hij de bal had moeten wegrossen in het strafschopgebied, miste hij hem totaal. Een voorzet en een schuiver van Antwi later stond het 1-2.

De Volendammers drukten door en alhoewel het niet altijd even gepolijst ging, werden de gasten acheruit gedrukt. In de 78e minuut gebeurde dat waar iedere fan van Het Andere Oranje op hoopte: Berenstein rondde een aanval over meerdere schijven prima af en trok daarmee de stand gelijk.

Okita

In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg FC Volendam alsnog het deksel op de neus. Iedereen in het oranje dacht aan buitenspel, maar Jonathan Okita kon gericht binnenschieten: 2-3.

FC Volendam staat nog steeds zestiende met 39 punten.

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef; Schouten, Tol, Baly (Eerdhuijzen/68), Smal; Visser, Berenstein, Veerman; Doodeman, Kok (Murkin/59), Antwi (Runderkamp/88).

Opstelling NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Van den Berg, Labylle; Dijkstra, Bruijn (Sanniez/59), Ndayishimiye (Kvida/90+4); Okita, Druijf, Wolters (Musaba/77).

Bron: NH Nieuws