Natte en spannende Triple A Molenloop

Afgelopen zondag stond met de Triple A Molenloop alweer de laatste lokale hardloopwedstrijd van het kalenderjaar op het programma.

Op het razendsnelle parcours van de Molenloop, leidend langs het Gouwtje en de Molen, de Julianaweg en de dijk richting Edam (en weer terug), zijn inmiddels heel wat persoonlijke records gesneuveld. Dat was deze keer niet anders, in de top 10 van de 10 kilometer uitslag vielen al 3 PR”s te noteren.

Spannend was het sowieso in de voorste gelederen bij de mannen. Joost Zaunbrecher trok uiteindelijk aan het langst eind met 35:19, met binnen de minuut de volgende 4 finishers: Joey Plat, Nico Zwarthoed, Tyas Visser en Michiel Oussoren.

Bij de vrouwen was Regina Veerman de snelste in 40:55 op gepaste afstand gevolgd door Sandra Butter en Melanie Lautenschutz.

Op de 5 kilometer telden we 19 deelnemers, waarvan Marco Grillo uit Amsterdam (18:54) bij de mannen en Anouk Schilder (24:34) bij de vrouwen de snelste waren. Voor de jeugd was er een 1.500 meter. Charly van Leeuwen en Ilse Tol keerden daarbij als eerste weer terug op de baan.

Op hetzelfde moment als de Molenloop vond in Wieringerwerf een loodzware cross plaats. AV Edam was daar uitstekend vertegenwoordigd en pakte met Fiene Jonk het goud!

Foto: Fiene Jonk pakt goud in Wieringerwerf. (Fotograaf: Jan Vlak )

© 2018 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.