Na Zaanstad overweegt Purmerend ook een TikTok-verbod voor ambtenaren

01 april 2023, 11:01 uur

Purmerend – De gemeente Purmerend overweegt een verbod op het gebruik van TikTok op werktelefoons van ambtenaren. Een woordvoerster meldt aan RTV Purmerend dat de gemeente “verschillende opties” in overweging heeft.

Vorige week stopte Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad met het gebruik van de app TikTok nadat dit in de raad was besloten. Hamming vindt het wel erg jammer dat hij de app niet meer kan gebruiken, omdat hij op die manier veel contact had met jongeren.

Het rijk wil een verbod op de app op telefoons van rijksambtenaren en daar wil de burgemeester Hamming zich alvast aan houden. Of de gemeente Purmerend dit advies ook volgt is niet duidelijk. “TikTok is een nieuw medium. We zijn nu de mogelijkheden aan het inventariseren. We kunnen ervoor kiezen om het medium te verbieden, maar het is ook mogelijk om gebruik af te raden”, aldus een woordvoerder van de gemeente Purmerend.

Razend populair

Met honderden miljoenen dagelijkse gebruikers is video-app TikTok razend populair te noemen. Kattenfilmpjes, populaire dansjes of andere filmpjes, ze worden massaal bekeken. Door een nieuwe wet zou de Chinese overheid toegang kunnen hebben tot gebruikersgegevens. En daarom riep staatssecretaris Alexandra van Huffelen rijksambtenaren vorige week op om de app te verwijderen. Het gebruik van de app zou te gevaarlijk zijn.

Ook gemeenten kiezen er steeds vaker voor om TikTok links te leggen. Zo heeft Amsterdam ambtenaren verboden om de app te gebruiken. En burgemeester van Zaanstad Jan Hamming is dus de afgelopen week van de video-app gegaan. Wanneer Purmerend een beslissing neemt over het TikTok-gebruiker is onbekend.

(Bron: RTV Purmerend / Foto voorpagina: ©TikTok))

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.