’n Loopie start weer met verenigingsloop

07 oktober 2021, 14:09 uur

Na een periode van stilstand a.g.v. de corona pandemie, is het gelukkig weer mogelijk om de maandelijkse ‘verenigingsloopies’ te hervatten.

Nadat ’n Loopie in 2020 voor het eerst de gevolgen ondervond van de coronapandemie, is 2021 echt een rampjaar geworden. Eerst de steeds oplevende coronagolven, maar later het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van bestuursleden, Pius Schilder in mei en in augustus Karina Bond.

Beide fervente wandelaars, die normaal gesproken nog honderden wandel kilometers voor de boeg zouden kunnen hebben, zijn veel te vroeg door noodlottige ongevallen om het leven gekomen. Het is een triest gegeven.

Bestuurslid Jan Koning: “Wij denken zeker te weten dat zij beiden niet zouden willen, dat we bij de pakken neer blijven zitten. Daarom – nu het weer kan – starten we op de eerste zondag van November weer met een verenigingsloopie.”

Men start om 10:00 uur vanaf de Schemerpit (bij de tennisbanen) en lopen een interessante route van 15 km door Edam en Volendam.

De routebeschrijving bevat een aantal QR codes (niet die van CoronaCheck!) die ‘doorlinken’ naar websites vol met historische wetenswaardigheden over gebouwen in Edam en Volendam.”

Informatie over de verdere verenigingsloopies en andere zaken zoals de Zuiderzee-tochten, estafettetocht en het deelnemen aan de verzorging tijdens de Nijmeegse 4-daagse, volgt binnenkort.

Graag tot zondag 7 november 10:00 uur, bij de Schemerpit.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.