My Darling Clementine in de Harmonie Edam

19 september 2022, 11:23 uur

Edam – My Darling Clementine is een Engels countrymuziek duo dat in 2010 werd opgericht in Birmingham, Engeland. De band werd gevormd door echtpaar Michael Weston King en Lou Dalgleish, die na hun succesvolle solocarrières samen begonnen op te treden.

Michael Weston King (Derbyshire 11 november 1961) is een succesvolle singer-songwriter die op zijn 16e naar Liverpool vertrekt waar hij in de postpunkscene in een aantal bands speelt. Midden jaren ’80 wordt hij beïnvloed door Amerikaanse band als R.E.M., Green on Red, The Dream Syndicate en The Triffids en raakt hij geïnteresseerd in de muziek van Gram Parsons, Hank Williams, The Byrds, Lyle Lovett, Dwight Yoakam en Nanci Griffith. King wordt lid van de countryrockband Gary Hall and The Stormkeepers en formeert in 1992 de alt. countryband The Good Sons. King heeft tien soloalbums op zijn naam staan.

Lou Dalgliesh, is een gevierde Britse zangeres die o.a. samenwerkte met Elvis Costello, Bryan Ferry en het Brodsky Quartet. Van 1993 tot 2000 brengt zij vier albums uit. Dalgliesh is ook te bewonderen in het door haar geschreven toneelstuk “They Call Her Natasha”, een verhaal van obsessie en verbeelding, gebaseerd op een reeks songs van Elvis Costello.

My Darling Clementine treedt donderdag 22 september om 21.00 uur op in de Harmonie Edam. Voor meer informatie en kaartverkoop kunt u terecht op www.harmonie-edam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.