Muizenplaag in Purmerends seniorencomplex

26 september 2021, 05:00 uur

Bewoners van een seniorencomplex aan de Sumatra in Purmerend worden helemaal gek van de muizen die sinds kort in hun woningen zitten. ,,Een drama, de gemeente maait het gras hier niet meer en nu hebben we last van een plaag”, zegt Carla van der Steen tegen het Noordhollands Dagblad.

Het probleem ontstond zo een vier weken geleden. Sindsdien lopen er overal muizen in het seniorencomplex. En overal is ook echt overal, in de slaapkamer, in de meterkast, in de woonkamer, en over het aanrecht in de keuken. Bewoonster Carla van der Veen durft zelfs niet meer in haar eigen bed te slapen, omdat de muizen zich bij haar in haar slaapkamer bevinden.

Volgens Van der Steen en haar buurvrouw Marianne Oosterbroek ligt het probleem bij het niet meer maaien van het gras bij het seniorencomplex. Tot voor kort werd dat regelmatig gedaan, toen de gemeente daarmee stopte is de muizenplaag ontstaan. Bij de gemeente voelen ze zich niet serieus genomen met hun klacht. Wel is er onlangs een ongediertebestrijder over de vloer geweest. Deze heeft allerlei vallen en lokdoosjes geplaatst, maar tot nog toe zonder resultaat.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.