Robert Mühren eiste een hoofdrol op voor FC Volendam. De spits maakte twee doelpunten en had een belangrijk aandeel in de zege op RKC (3-2). Darius Johnson zorgde voor het beslissende doelpunt in de slotfase. Deze driepunter was de eerste in 2024.

In vergelijking met de midweekse speelronde was er één gedwongen wijziging bij FC Volendam. Vivaldo Semedo ging tegen Feyenoord in de rust geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Robert Mühren, die de laatste weken als invaller speelde. Hij werd dé man van de eerste helft. Eerst tikte hij op aangeven van Darius Johnson de 1-0 binnen achter Etienne Vaessen.

De spits zorgde enkele minuten later ook voor de 2-0 met een schitterende volley. De VAR moest nog even kijken naar de goal, maar zag er geen buitenspel in. Een ongekende weelde dus voor Volendam. Het had zelfs nog mooier kunnen worden, maar Mühren kopte op de lat. Een kans van Josh Flint ging er vlak voor rust ook niet in.

De euforische stemming kon snel in de tweede helft weer in de ijskast. RKC stond binnen vijf minuten weer op 2-2. De ingevallen Reuven Niemeijer zorgde met een afstandsschot voor de aansluitingstreffer. Dat bleek een waarschuwingsschot voor Volendam, aangezien Michiel Kramer vervolgens de gelijkmaker scoorde. Daar hing een luchtje van hands aan. Dat werd echter door de VAR afgeschoten.

Het stadion kon een kwartier voor tijd wéér juichen. Darius Johnson, zijn laatste goal was in 2019, schoot van afstand schitterend raak: 3-2. Belangrijker was de vernieuwde voorsprong voor de Palingboeren. In de slotfase veranderde de score niet meer.

Door de eerste overwinning van dit jaar doet FC Volendam de laatste plaats over aan Vitesse. Ze staan nog maar drie punten achter nummer zestien Excelsior. Dat is komende vrijdag de tegenstander in Rotterdam. Dat duel kun je uiteraard live volgen op NH Radio.

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Benamar, Flint, Plat; Mirani, Cox (Twigt/69), Maulun (Le Roux/61); Booth (Hoeve/80), Mühren, Johnson (Karim/80).