Mogelijk verrassende keuzes van Jonk in aanloop naar ‘TOP Oss-uit’

14 november 2019, 21:48 uur

Volendam-trainer Wim Jonk gaat het gemis van smaakmaker Francesco Antonucci tegen TOP Oss mogelijkerwijs opvangen met een verrassende naam. De Belgische middenvelder is opgeroepen voor Jong België en kan zodoende niet meespelen tegen de Brabanders. Op basis van de laatste training lijkt Gijs Smal – van origine linksachter – zich opvallend genoeg te mogen richten op een plekje op het Volendamse middenrif.

Om die reden zou Micky van de Ven doorschuiven naar de linksbackpositie en mag Mike Eerdhuijzen zich weer vanaf de aftrap in het centrum van de verdediging laten zien. “Ik ben dingen aan het afwegen”, laat Jonk daags voor de wedstrijd weten aan NH Sport. “Drie plaatsen wijzigen ten opzichte van de vorige wedstrijd vind ik veel, maar het is een mogelijkheid.” Een andere optie is om een middenvelder als Nick Runderkamp of Gerry Vlak het onstane gat op het middenveld op te laten vullen.

De Volendammers zijn bezig aan een goede reeks met drie overwinningen op rij. Respectievelijk Jong AZ, Jong Ajax en Jong FC Utrecht werden aan de zegekar gebonden. Om die reden heeft de equipe van Jonk zich bovendien tussen de best presterende ploegen van de tweede periode genesteld. FC Volendam staat daarin op de vierde plaats, met drie punten achterstand op koploper NEC.

Naast Antonucci, die overigens met een lichte knieblessure naar België is afgereisd, kan Jonk ook niet beschikken over Brian Plat. De verdediger is ziek geweest en trainde donderdag voor de eerste keer weer mee. Darryl Baly neemt zijn plaats op de bank over. Onduidelijk is nog of Alex Plat bij de selectie zit voor het treffen met de ploeg uit Oss. Plat kampte de afgelopen week met lies- en rugklachten. Verder lijkt het erop dat Noah Fadiga niet in de basis start en net als vorige week wordt vervangen door Mohamed Betti.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.