Mick Smits wordt voorzitter Fight Cancer Purmerend-Beemster

24 januari 2022, 12:17 uur

L.O.V.E. Update presentator Mick Smits (23) is benoemd tot voorzitter van Fight Cancer Purmerend-Beemster. Dat heeft de stichting onlangs bekendgemaakt. Eerder deze maand heeft hij kennisgemaakt met het kernteam vrijwilligers in Purmerend-Beemster en vertegenwoordiging van de landelijke Fight Cancer-stichting.

Mick Smits woont in De Rijp, maar heeft volgens Fight Cancer Purmerend-Beemster genoeg raakvlakken met de gemeente. ”De veelzijdige Smits is razend enthousiast over dit lokale goede doel en is graag het gezicht van het lokale team van Fight cancer.”

Betrokkenheid

”Ik ga mij niet honderd, maar duizend procent inzetten voor dit goede doel”, vertelt de kersverse voorzitter van de lokale afdeling. ”Toen ik werd gevraagd om voorzitter te worden heb ik direct gezegd dat ik dat graag wil doen. Ik heb ook te maken met kanker in mijn familie. Op dit moment is mijn oma ernstig ziek. Het mogelijk maken en bevorderen van onderzoek is iets waar ik mij meer dan gemiddeld betrokken bij voel.”

118.000

In totaal krijgen in Nederland meer dan 118.000 mensen per jaar kanker. Fight Cancer zet zich in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Bron: RTV Purmerend

Presentator Mick Smits (l) en Jan Keizer (r)

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2022 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.