Bij opgeschroefde ambities horen meer trainingsuren. Met die gedachte geeft HV KRAS/Volendam drie speelsters uit de damestak van de vereniging, die voor jeugdselecties van Oranje zijn geselecteerd, de ruimte om meer uren in de zaal en het krachthonk te maken.

Bibi Bakker (17), Denise Mol (17) en Marilyn Tol (16) maken als speelsters van Garage Kil/Volendam dankbaar gebruik van deze mogelijkheden. Op dit moment maakt het drietal, onder leiding van trainer Ruud van den Broeck, al zevenenhalf uur per week in de zaal. “Met de selectie van Dames 1 doen we ook nog twee uur krachttraining bij sportschool Gympact”, vertelt Bakker.

Naast het programma van Garage Kil/Volendam draaien de dames ook mee met de trainingen van de jeugdselecties van Oranje. Zo kunnen de handbalsters de afgelopen maanden rekenen op een uitnodiging voor het talentontwikkelingsprogramma van het NHV, wat op Papendal georganiseerd wordt.

Om hiervoor in aanmerking te blijven komen moet er worden voldaan aan de eisen van de bondscoaches. Zij verwachten namelijk dat de selectiespeelsters een ideaal en op maat gemaakt programma volgen. KRAS/Volendam komt de speelsters hierin tegemoet, in de hoop dat zij geselecteerd blijven worden voor de nationale selecties. “Wij mogen dan nu ook meer trainen”, vervolgt Bakker. “In de zaal gaan we naast de trainingen met onze eigen ploeg meedoen met de Jongens A1. Ook mogen we nu vaker aan de slag bij Gympact. En dat zelfs buiten de uren met onze eigen ploeg.”

“Het is heel fijn er bij KRAS/Volendam en Gympact de mogelijkheden zijn om veel te trainen”, vult Tol aan. “De meiden die bij Oranje zitten krijgen hierdoor de ruimte om extra kracht- en zaaltrainingen te volgen. Hier zijn we heel blij mee.”

“We trainen inmiddels van maandag tot en met vrijdag”, vertelt Mol op haar beurt. “Het is top dat we de kans krijgen om meer te trainen, zoals bijvoorbeeld bij de Jongens A1. Hiermee krijgen we te maken met meer en een andere soort weerstand en dat is goed voor onze ontwikkeling.”

Bron: handbalvolendam.nl

V.l.n.r.: Bibi Bakker, Denise Mol en Marylin Tol / Foto: handbalvolendam.nl