Regio Waterland – We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Maar hoe lezen, luisteren of kijken kinderen media? Liggend op de bank, of juist actief? En lang achter elkaar of juist afgewisseld met andere activiteiten? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Tijdens de Media Ukkie Dagen vraagt de Bibliotheek aandacht voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Dit jaar met het thema Balans, bewegen met media.

Gedurende de Media Ukkie Dagen van 24 maart t/m 31 maart organiseert de Bibliotheek Waterland inloopuurtjes op verschillende vestigingen en is er een online Webinar over media aanbod voor kinderen.

Media Ukkie Dagen inloop

Welke apps zijn leuk en veilig om mee te spelen en welke andere media sluiten aan op de leefwereld van je kind? Tijdens inloopmiddagen kunnen ouders kennismaken met betrouwbare app’s, spelletjes voor hun jonge kind zoals Cubetto en Quiver en krijgen zij informatie waar zij die materialen kunnen vinden. De koffie staat klaar en als klap op de vuurpijl krijgen zij een gratis media ontdekpakket mee naar huis om samen met hun kind uit te proberen.

  • Vrijdag 24 maart tussen 15.30-17.00 uur inloop Bibliotheek Volendam
  • Maandag 27 maart tussen 10.30 uur-11.30 uur inloop Bibliotheek Landsmeer
  • Dinsdag 28 maart tussen 10.00 uur-11.00 uur inloop Bibliotheek Purmerend
  • Vrijdag 31 maart 15.30 -17.00 uur inloop Bibliotheek Monnickendam
Landelijk Webinar van Mediasmarties

In hoeverre kunnen media bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Moet dat eigenlijk? En als je media bewust wilt inzetten… hoe pak je dat aan thuis? Welke media zijn daarvoor het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij? Denise Bontje van Mediasmarties duikt op maandag 28 maart tussen 20.00 en 21.00 uur met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen.

Aanmelden voor dit landelijke webinar kan via www.bibliotheekwaterland.nl/mud