Matthäus Passion in Grote Kerk Edam op Goede Vrijdag 30 maart

De uitvoering van de Matthäus Passion van Johann Seb. Bach in de Grote Kerk van Edam is al jaren toonaangevend  en behoort tot de beste uitvoeringen van Nederland.Ook dit jaar begeleidt barokorkest Accademia Amsterdam de uitvoering;  ook het Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts is weer van de partij evenals het Matthäus Koor Edam.  Het geheel staat onder leiding van dirigent Stephen Kavelaar.

Evangelist is de jonge tenor Leon van Liere, die het lijdensverhaal met warmte en compassie vertelt. Pierre Mak zingt op indrukwekkende wijze de Christus-partij. Een nieuwe naam in Edam is die van de jonge sopraan Martha Bosch, winnares van het Prinses Christina-concours en al sinds haar 17e zingend in opera en oratoria. Zij zingt de sopraanaria’s. Heel gelukkig is Edam met de veelzijdige en ervaren countertenor Dave ten Kate, die de altpartij zingt. Zijn stem heeft in alle registers een onafgebroken, aangename souplesse. De Duitse bariton Tobias Scharfenberger en de Duitse tenor Christian Dietz, beide graag geziene gasten in Edam, nemen de basaria’s en tenoraria’s voor hun rekening.
Bijzonder is de deelname van het kinderkoor: de kinderen zingen naast de soprano in ripieno-partij ook alle koraalmelodieën mee,  uit het hoofd.

Ieder jaar is het publiek muisstil, meegevoerd door de prachtige muziek, in een monumentale Grote Kerk die intiem en warm is met een prachtige akoestiek. Kaartverkoop via de website:  www.matthaus-passion.com.
Kaarten à € 36,- op de voorverkoopadressen zijn te verkrijgen bij De Leuke Keuken Kleine Kerkstraat 2  Edam, VVV Edam Damplein 1 Edam, VVV Volendam Zeestraat 37 Volendam, Kadoshop Ieniemienie Raadhuisstraat 35 Oosthuizen of – mits nog voorradig – vanaf één uur voor aanvang  in de Grote Kerk.

Bron: De Stadskrant

© 2018 Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.