Mark Ortega aangesteld als nieuwe trainer handbalsters HV Volendam

10 april 2020, 12:40 uur

Mark Ortega is de nieuwe trainer van de vrouwentak van HV Volendam. De Amerikaan neemt het stokje over van interim-trainer Mark Neeft.

Ortega speelde in het verleden als professioneel handballer in verschillende Europese landen en is assistent-bondscoach van het nationale team van de Verenigde Staten. Hij is blij om langere tijd op een plaats te kunnen blijven voor zijn familie. “Ik spreek de taal nog niet, maar weet dat de meeste Nederlanders ook goed Engels spreken. Al is dat voor mij natuurlijk geen excuus om de taal en cultuur niet te leren begrijpen. Mijn familie en ik zijn heel enthousiast om naar Volendam te komen.”

Forum Club Handball

Het contact met Ortega kwam op gang door de betrokkenheid van HV Volendam in het Forum Club Handball, een organisatie die de belangen van Europese clubs uit het tophandbal vertegenwoordigt. HV Volendam mocht hier na diverse Nederlandse kampioenschappen lid van worden. Vanuit de IHF en EHF ontstond een programma voor de Amerikaanse bond om de handbalsport daar bekender en succesvoller te maken. Ook Ortega speelde hierin een rol en kwam zo in aanraking met de club.

Debuutseizoen op het hoogste niveau

De Amerikaanse trainer komt met de handbalsters van HV Volendam komend seizoen uit in de eredivisie. De Volendammers sloten de reguliere competitie af met een achtste plaats en waren in de nacompetitie goed op weg zich te handhaven in hun debuutseizoen. Tevens plaatste de ploeg zich voor het eerst in de clubhistorie voor de halve finales van de NHV Beker. Door de maatregelen tegen het coronavirus werd het seizoen echter vroegtijdig beΓ«indigd.

Bron: NH Nieuws

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2020 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.