Marit Huiberts verruilt HV Volendam voor Deens avontuur

09 juni 2021, 19:25 uur

Marit Huiberts gaat HV Volendam na haar eerste seizoen in het vissersdorp al verlaten. De 19-jarige doelvrouw vertrekt naar het Deense Ringkøbing Håndbold A/S. Huiberts is na Debbie Bont de tweede speelster die vanuit Volendam vertrekt naar het buitenland.

Huiberts maakte vorig jaar de overstap van het Amsterdamse VOC naar Volendam, mede door keeperstrainer Gerrie Eijlers. “Volendam staat bekend om de vele goede keepers die zij hebben gehad. Ik ben ook daarom heel erg blij dat ik enorm veel van hem heb geleerd het afgelopen jaar.”

De 19-jarige speelster zet een volgende stap richting haar droom met deze transfer: spelen in de Champions League. “Ik ging naar VOC en vervolgens naar Volendam en wil blijven groeien tot het hoogst mogelijke voor mij. Als ik het niet probeer dan weet ik het nooit. Nu alleen nog even Deens leren, maar dat komt wel zodra ik daar ben.”

Op jezelf wonen

De doelvrouw zal half juli naar Denemarken vertrekken, waar ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen. “Ja eng, maar ook weer heel erg leuk. Je moet toch een keer het huis uit”, antwoordt zij lachend.

Bron: NH Nieuws – Milton Pus / Foto voorpagina: ©handbalvolendam.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.