Man uit Monnickendam veroordeeld voor dierenmishandeling

15 juni 2021, 09:38 uur

Victor G. (35) uit Monnickendam zegt dat een groep plaatsgenoten hem de stad uit wil pesten en hem daarom hebben beschuldigd van de mishandeling van zijn hond. Dat stelde hij maandag bij de politierechter in Haarlem, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Nadat drie getuigen vorig jaar getuigden dat G. zijn hond met een riem had geslagen, raakte hij zijn hond kwijt. Iets wat G. ten stelligste ontkent. Hij beweert dat plaatsgenoten hem al langere tijd proberen weg te pesten. Hij wordt regelmatig lastiggevallen en er zouden zelfs eigendommen van hem zijn vernield.

De advocaat van G. pleitte dat er mensen zijn in Monnickendam die perplex zijn van de beschuldiging aan zijn adres. Er is een grote groep hondenliefhebbers actief op een Facebookpagina. Veel leden van die groep kennen G. juist als een enorme dierenvriend en een goede hondentrainer. Zij nemen het voor hem op.

Ondanks het verweer oordeelde de rechter gisteren dat hij de mishandeling van de hond bewezen achtte. Wel werd dit als incident beschouwd en een celstraf of verbod om honden te houden werd niet nodig geacht. Er werd een taakstraf opgelegd van 40 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechter vond tevens dat G. zijn hond terug kon krijgen, maar dat is niet meer mogelijk omdat het dier al een ander baasje heeft.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.