Mahogany Sessions met The Notorious Monks

22 november 2022, 11:58 uur

Edam – De enige echte Monnickendammer bigband The Notorious Monks startte in januari 2006 met een puike selectie van Monnickendammer muzikanten, aangevuld met nog meer puike muzikanten uit de omstreken, tot Venhuizen aan toe!

Het eerste openbare optreden op het bigbandfestival te Alkmaar in juni 2006 leverde meteen de aanmoedigingsprijs op. Een vliegende start voor The Notorious Monks. Inmiddels heeft de band veel gedenkwaardige concerten achter de rug, van driemaster Pollux tot een sloep op de Amstel, van swingend dansfeest tot menig muziekfestival.

Onder leiding van Rutger van Otterloo, bekend jazz-saxofonist, streven The Notorious Monks naar een eigen geluid waarbij kwaliteit en speelplezier voorop staan. Op het repertoire staat natuurlijk veel jazz (naast o.a. klassiekers van Nestico en Ellington en ook Mingus ) maar ook Latin, funk en rock en pop (denk aan Stevie Wonder, Curtis Mayfield, Amy Winehouse maar ook Snarky Puppy).

Zondag 27 november treedt The Notorious Monks om 16.00 uur op in de Mahogany Hall aan de Zeevangszeedijk 7 in Edam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.mahoganyhall.nl

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2023 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.