Onder het toeziend oog van enthousiaste scholieren onthulde wethouder Angelique Bootsman (Economische Zaken en Toerisme) deze week de eerste wenskerstboom op het Europaplein in Volendam. Met luid gejuich gaven kinderen de aftrap voor een nieuwe kersttraditie.

Sociale cohesie

Bootsman: ‘Ik ben blij dat het plein wordt verrijkt door een gezamenlijk initiatief van de horeca met financiele ondersteuning van het TOP, hoofdsponsor Baltus en Restaurant Lotje Wine & Dine en Restaurant Le Pompadour. Het is een prachtig voorbeeld van de sociale cohesie die zo’n kerstboom teweegbrengt; ondernemers, inwoners, scholen en bezoekers komen samen.’

Persoonlijke wensen leerlingen

De imposante 18 meter hoge boom is volgehangen met ballen met persoonlijke wensen van leerlingen uit groep 5 en 6 van tien basisscholen in Volendam. Initiatiefnemers Peter Bond en Jan Zwarthoed hebben zich vol overgave ingezet voor dit bijzondere project. ‘We krijgen hiermee een kijkje in de hoofden van de kinderen. Wat willen zij? Na de feestdagen bekijken we of er wensen bij zitten die we kunnen inwilligen. Er zitten er vast een paar bij die we kunnen realiseren. Naast de wensboom hebben we ook de Dijk, winkelcentrum de Havenhof en de Zeestraat kunnen voorzien van kerstverlichting. Wij kijken uit naar volgend jaar, waarin we hopen dat andere delen van het centrum van Volendam ook aansluiten bij dit gezamenlijke initiatief’, aldus een enthousiaste Jan Zwarthoed.

De onthulling van de wenskerstboom op het Europaplein / ©Gemeente Edam-Volendam