Gisteren werd in de Purmerendse P3 de Rob van Oosten Award uitgereikt. De genomineerden dit jaar waren Lorem Ipsum, Joost Molenaar, Hel!um, Lisa Carmen en The Angry Young Men.

Het was de Volendamse band Lorem Ipsum die het felbegeerde wisseltrofee en de daarbij behorende duizend euro in ontvangst mocht nemen. De bandleden, die aankomende 4 mei hun debuutalbum Flat caps and rain macs releasen in de Bitterzoet, namen de prijs gisteren enthousiast in ontvangst. “Wat een week is dit! Bedankt P3 en speciale dank aan de familie Frank van den Berg & Rob van Oosten voor deze zeer eervolle prijs” laten zij weten op hun social media.

Rob van Oosten Award

Rob van Oosten was een zeer bewogen (hoofd)onderwijzer met oog en hart voor de underdog. Zijn grote hobby was muziek. Naast muziekliefhebber was hij een niet onverdienstelijke muzikant en als vrijwilliger bij P3 bovenal een onvermoeibare en getalenteerde organisator, een coach en aanjager van allerlei muziek activiteiten. Rob’s favoriete avond bij P3 was het meest toegankelijke concept van het Purmerendse Poppodium, het Muziek Café, een muzikale inloop avond die hij iedere laatste vrijdag van de maand organiseerde.

Rob overleed onverwachts in 2022. Naar aanleiding van zijn overlijden heeft P3 voor talentvolle jonge muzikanten, acts en bands uit de regio een aanmoedigingsprijs naar hem vernoemd. Met als doel dat P3 zich minimaal 1 x per jaar afvraagt: welke aanmoediging en advies zou Rob deze jonge mensen hebben gegeven?