Landsmeerse jongeren zorgen voor overlast op het water

18 mei 2021, 09:33 uur

Talitha van der Spek uit Landsmeer schrok zich rot afgelopen weekend. Ze peddelde met haar zoontje van acht jaar langs de Kerkebreek in het dorp, maar werd bijna door een aantal jongeren moedwillig aangevaren: „Het is levensgevaarlijk”, zegt tegen een verslaggever van het Noordhollands Dagblad.

Volgens Van der Spek was er afgelopen zondag sprake van zo’n tien tot vijftien bootjes. De jongeren in die bootjes waren rond de veertien en vijftien jaar oud en zaten een beetje ‘stoer te doen’. Terwijl zij al peddelend haar bootje over het voortbewoog, kwamen de jongeren heel hard op haar afgevaren om op het laatste moment een bocht te maken. Door het harde varen van de jongeren en de golven die dit veroorzaakte werden Van der Spek en haar zoontje niet alleen kletsnat, maar sloeg ook hun bootje bijna om. Ook haar andere zoon van elf werd later door deze jongeren belaagd toen hij aan het varen was met een vriendinnetje.

Toen Van der Spek haar verhaal deed op social media met het verzoek of ouders wat beter op hun kinderen wilde letten, bleek uit de reacties dat veel meer Landsmeerders belaagd was door de jongeren. Een van hen had ook gezien dat er opzettelijk een zwaan werd overvaren. Van der Spek heeft over de overlast op het water ook gebeld met gemeente en politie. Zij gaven aan dat zij alleen kunnen handelen als zij de jongeren ter plekke betrappen.

Inmiddels heeft Wijkagenten_landsmeer op Instagram laten weten dat men een aantal namen heeft verzameld van de ‘lastpakken’. Zij zullen binnenkort een bezoek brengen aan hun ouders.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.