Laatste kerstmarkt in kerkje van Kwadijk

13 december 2019, 09:00 uur

Al vijftien jaar is het een daverend succes en telkens werd de omzet groter. Toch houdt de Protestantse Gemeente Zeevang en Oudendijk zondag voor het laatst de traditionele kerstmarkt in het kerkje van Kwadijk. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

Dat er aan de kerstmarkt een einde komt heeft alles te maken met de leeftijd van de organisatoren. Jarenlang hebben Lydeke Vroom en Joke Eek de kraampjes gevuld met hun eigengemaakte kunstwerken en lekkernijen, maar nu zij respectievelijk 80 en 78 jaar oud zijn is de koek echt op.

De beslissing om te stoppen komt niet uit de lucht vallen. Ook de overige vrijwilligers zijn allemaal rond de tachtig jaar en het wordt lichamelijk gewoon een te zware opgave. Twee jaar geleden werd er al gesproken om het bijltje erbij neer te leggen, maar toch ging de groep nog even door. Nu is de knoop dus doorgehakt en zal het vijftienjarig bestaan van de kerstmarkt in het kerkje bij Kwadijk de laatste worden, want er is helaas niemand die de dames op wil volgen.

De kerstmarkt wordt aankomende zondag tussen 11.30 en 14.00 uur gehouden. Ook dit jaar gaat de opbrengst weer naar een goed doel, deze keer is dat Wereldtuinen in Westbeemster. Daar zal een naaiatelier worden opgericht, waar uit het buitenland afkomstige vrouwen kunnen leren om kleding te maken.

TV-programma gemist?

Kijk het online terug!

© 2021 Stichting Lokale Omroep Volendam Edam. Alle rechten voorbehouden.